De UNIENFTO is een onafhankelijke vakorganisatie die opkomt voor de rechtspositionele
en onderwijskundige belangen van haar leden.

29-09-2016 21:03

Een goede kwaliteit van professionele dialoog (tussen schoolleiding en docenten en tussen docenten onderling) kan bijdragen aan een betere kwaliteit van het onderwijs, meer werkplezier, betere afstemming van strategische doelen en persoonlijke ontwikkeldoelen en professionele arbeidsrelaties. Scholen signaleren dat de vaardigheden om het gesprek op een goede manier te begeleiden niet altijd voldoende aanwezig zijn. Voion laat daarom een training ontwikkelen voor koppels van docenten en leidinggevenden in het voortgezet onderwijs om de professionele dialoog gezamenlijk te faciliteren in de school.

Doel van de training

Het doel van de training is om koppels, bestaande uit een leidinggevende en een docent, de kennis en vaardigheden aan te leren om de professionele dialoog te faciliteren in hun eigen school. Juist in de dialoog is ruimte om begrip te

krijgen voor verschillende meningen en om te zoeken naar gezamenlijke oplossingen. Specifiek aan deze training is dat het gezamenlijk belang vanuit de verschillende rollen en posities van docenten en leidinggevenden expliciet aan

bod komt. Hiermee kunnen de deelnemers de professionele dialoog op hun scholen op een hoger plan brengen.

Interesse?

De trainingen starten in het najaar. Lees in deze flyer alle informatie!

29-09-2016 21:14

Inspiratie opdoen, kennis uitwisselen, contact leggen met collega’s, op het Lerarencongres is het allemaal mogelijk! Het beloven twee inspirerende dagen te worden. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober in Amersfoort.

Beide dagen zitten propvol met workshops van, voor en door leraren.

Op vrijdag is er een lezing van o.a. Lucia Talamini over ‘Leren in je slaap’ en kun je met collega’s in gesprek gaan over het curriculum. Het muzikale duo Yentl en de Boer sluit de dag af met veel liedjes uit de voorstelling De snoepwinkel is gesloten.

De zaterdag begint met het startersfestival, is er een lezing van Pedro de Bruyckere en ’s middags worden in de circustent de winnaars van de verkiezing Leraar van het Jaar bekendgemaakt. Verder zijn er open LOF-labs, een bioscoop Leraar24 en diverse leuke acts. En dat alles in een gezellige festivalsfeer. Kijk hier voor het complete aanbod op. Wees welkom en neem je collega’s mee.   

<< September 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930