De UNIENFTO is een onafhankelijke vakorganisatie die opkomt voor de rechtspositionele
en onderwijskundige belangen van haar leden.

24-11-2016 13:02

Op 31 december 2016 loopt de huidige CAO SBB 2016 af. Nadat eerst in de maand oktober een verkennende bespreking heeft plaatsgevonden, zijn op woensdag 23 november jl. de onderhandelingen voor de nieuwe CAO SBB formeel van start gegaan. Dit eerste cao-overleg tussen de SBB-directie en de bonden, waaronder de UNIENFTO, verliep in een goede en constructieve sfeer.

Het volgende cao-overleg staat gepland op donderdag 22 december a.s. SBB en de betrokken vakbonden streven ernaar om nog voor het einde van dit jaar een onderhandelaarsakkoord te bereiken.

24-11-2016 13:27

De Eerste Kamer heeft op 8 november jl. ingestemd met het initiatiefwetsvoorstel ‘Normalisering rechtspositie ambtenaren’. Voor het voortgezet onderwijs betekent dit dat werknemers in het openbaar onderwijs in de toekomst niet langer onder het ambtenarenrecht, maar net als werknemers in het bijzonder onderwijs onder het private arbeidsrecht op grond van het Burgerlijk Wetboek vallen.

Door de nieuwe wet vallen alle ambtenaren, behalve die van politie, defensie en de rechterlijke macht, onder het normale arbeidsrecht. Het wetsvoorstel neemt de oneerlijke concurrentie tussen openbaar en bijzonder onderwijs weg. Eerder was het zo dat werknemers in het openbaar onderwijs de status van ambtenaar hadden. Daarmee vielen zij buiten de bepalingen van de Wet werk en zekerheid (Wwz) en konden zij de vervanging van zieke leerkrachten veel eenvoudiger regelen dan het bijzonder onderwijs. Ook had het openbaar onderwijs nog niet te maken met de transitievergoeding.

Ontslagrecht verandert

Voor werknemers in het openbaar onderwijs betekent dit dat ook zij straks zullen gaan werken op basis van  tweezijdige arbeidsovereenkomsten naar burgerlijk recht met als gevolg dat de Wet werk en zekerheid en het Burgerlijk Wetboek (BW) gaan gelden. Ook gaat voor hen de ketenregeling en het BW-ontslagrecht gelden. Voor het ontslag moet het UWV of de kantonrechter eerst toestemming geven, te weten de preventieve ontslagtoets. De procedure bij ontslag verandert dus, maar de werkgever moet wel – net als onder de regels van het openbaar onderwijs – een in de cao genoemde grond voor het ontslag hebben. In de CAO VO zullen de arbeidsrechtelijke verschillen tussen openbaar en bijzonder verdwijnen.

Invoering van de wet

Tijdens de behandeling van de wet is duidelijk geworden dat het nog jaren zal duren voordat dit alles echt van kracht zal zijn. Er moeten tientallen wetten en honderden regelingen gewijzigd worden. Ook een invoeringswet met daarin ook voor het onderwijs specifieke zaken zal nog goedgekeurd moeten worden.

24-11-2016 13:31

Wilt u liever niet te veel betalen voor uw zorgverzekering? Als lid van de UNIENFTO ontvangt u bij OHRA 9% korting en met de restitutie zorgverzekering heeft u écht vrije zorgkeuze en mag u zelf een zorgverlener kiezen.


Sluit u uw zorgverzekering af via OHRA dan heeft u veel voordelen:

  • 9% korting op de OHRA Zorgverzekering.
  • Écht vrije zorgkeuze: je kiest zelf je zorgverlener.
  • OHRA Gezond: de gratis gezonde aanvulling op uw basisverzekering.
  • Geen medische selectie op alle aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen
  • Buitenlanddekking (wereldwijd aanvulling tot 100% bij spoedeisende zorg)
  • Nieuw 2017: vergoeding vervangende mantelzorg en gebruik van mantelzorgmakelaar

Écht vrije zorgkeuze bij OHRA

Veel Nederlanders denken dat ze vrije zorgkeuze hebben. Maar wist u dat nu maar 8% écht vrije zorgkeuze heeft? Met een OHRA Zorgverzekering kiest u altijd zelf welke arts, ziekenhuis of andere zorgverlener u bezoekt. Zonder risico dat u achteraf moet bijbetalen. Vrije zorgkeuze. Altijd. Overal.
 

OHRA Gezond

Heeft u een gezonde levensstijl en gaat u bewust om met uw gezondheid? Dan past de gratis module “OHRA Gezond” goed bij u. Hiermee krijgt u een vergoeding voor een sportmedisch advies en voor een vervolgonderzoek van de Persoonlijke Gezondheidscheck. Meer informatie: www.ohracollectief.nl/cmhf745/270/

Profiteer van 9% korting

Sluit u de OHRA Zorgverzekering af dan krijgt u 9% korting. Direct regelen? Ga naar www.ohracollectief.nl/cmhf745/270/

<< November 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930