De UNIENFTO is een onafhankelijke vakorganisatie die opkomt voor de rechtspositionele
en onderwijskundige belangen van haar leden.

12-02-2016 9:22

De Onderwijscoöperatie zoekt leraren voor de diverse functies. Een aantal functies kunnen op dit moment al ingevuld worden, andere gaan in per het nieuwe schooljaar.

•    Ambassadeur Onderwijscoöperatie;

•    Coach LOF (LerarenOntwikkelFonds);

•    Programmateam-medewerker (LerarenOntwikkelFonds);

•    Social media- en tekstredacteuren voor leraar24 uit het po en mbo;

•    Begeleider peer review.

Kijk voor de functieomschrijvingen op de site van de Onderwijscoöperatie. Heb je interesse in één van bovenstaande functies en je bent lid van een onderwijsvakorganisatie die deel uit maakt van de FvOv? Stuur dan aan de verbindingsofficier van de FvOv via info@fvov.nl een mail met:

•    je motivatie;

•    je cv;

•    de naam van de FvOv-onderwijsvakorganisatie (UNIENFTOwaar je lid van bent.

De Onderwijscoöperatie bestaat uit de vijf grootste onderwijsorganisaties (FvOv, CNV Onderwijs, Platform VVVO, AOb en BON). Voor alle leraren die bij de Onderwijscoöperatie werken geldt dat zij lid (moeten) zijn van een van de vijf lidorganisaties. Voor meer informatie kan je, ook als je (nog) geen lid bent van de FvOv, contact opnemen met de Onderwijscoöperatie, zie voor contactgegevens de bestanden van de functieomschrijvingen.

12-02-2016 9:36

Het kabinet heeft besloten om de premieopslag waartoe het ABP heeft besloten (per 1 april met 1%) te compenseren. Daarmee komt een eind aan de onzekerheid over de betaalbaarheid van het loonruimte-akkoord over 2016 (3% loonsverhoging vanaf 1 januari) en komt een nieuwe cao in PO, VO en MBO een stapje dichterbij. Wel zijn er, volgens de UNIENFTO / FvOv-onderhandelaars in de diverse sectoren, nog een paar flinke hobbels aan de cao-tafels te nemen. Daarbij gaat het met name om de vertaling van de Wet Werk en Zekerheid naar de verschillende sectoren.

Onderwerpen als de Transitievergoeding, reparatie van het derde jaar WW, positie van bonden bij een dreigend ontslag, de ketenbepaling ten aanzien van elkaar opvolgende contracten, en de duur en hoogte van de bovenwettelijke werkloosheidsregelingen vormen nog flinke struikelblokken in het overleg.

Aan de drie centrale cao-tafels zal in de komende maanden volop worden overlegd over deze items, we houden u op de hoogte!

brief sociale partners onderwijs van 20-10-2015

brief minister Plasterk van 10-02-2016

<< February 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29