De UNIENFTO is een onafhankelijke vakorganisatie die opkomt voor de rechtspositionele
en onderwijskundige belangen van haar leden.

29-02-2016 10:12

Hoe kunt u als school ruimte creëren voor vernieuwing van onderwijs door optimaal gebruik te maken van de soepelere regels voor onderwijstijd? Er zijn ruimere mogelijkheden om lessen onder verantwoordelijkheid van de docent vorm te geven. Hoe benut u deze mogelijkheden om meer tijd en ruimte voor leraren te creëren voor ontwikkeling en verlaging van de werkdruk? Op welke manier kunt u zelf in school de dialoog hierover aangaan? We nodigen alle leraren, schoolleiders en bestuurders uit het voortgezet onderwijs uit om op 9 maart in De Balie in Amsterdam hierover mee te debatteren.

Programma 9 maart 2016 (17:00 tot 19:00 uur):

•    Creatief spelen met onderwijstijd op het Vathorst College

•    Docenten en schoolleiding van het Vathorst College hebben samen met leerlingen en ouders gebrainstormd hoe zij creatief kunnen omgaan met onderwijstijd zodat de huidige en nieuwe initiatieven in de school bijdragen aan onderwijsvernieuwing en werkdrukverlichting. Luister naar Jasmijn Kester (rector), Anske de Boer (afdelingsleider) en Femke Pool (docent) hoe zij met pilots aan de slag zijn.

•    Professionele dialoog

•    Hoe voert u in school een constructieve professionele dialoog over onderwijsvernieuwing?

•    Aan de tafels is genoeg ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en u krijgt inzichten mee om de professionele dialoog in eigen school te voeren. U gaat naar huis met nieuwe inzichten en handvatten om zelf op school toe te passen.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via de website van De Balie.

Livestream: Kunt u niet bij het debat aanwezig zijn? U kunt het debat ook via de livestream volgen op de website van De Balie. Bijvoorbeeld op school, samen met uw collega’s.

Debatreeks

Dit debat is onderdeel van de reeks Samen leiding geven aan schoolontwikkeling. De debatreeks is bedoeld voor leraren, schoolleiders en bestuurders in het primair en het voortgezet onderwijs. De initiatiefnemers, VOION, het Arbeidsmarktplatform PO en De Balie, organiseren de reeks in samenwerking met het CAOP en de Onderwijscoöperatie. Elk debat heeft zijn eigen thema.

<< February 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29