De UNIENFTO is een onafhankelijke vakorganisatie die opkomt voor de rechtspositionele
en onderwijskundige belangen van haar leden.

Inspiratiebijeenkomst professionele dialoog in de mbo-praktijk
12-09-2016 15:12

Hoe versterkt u met uw onderwijsteam de onderlinge professionele werkrelatie? Dàt is de centrale vraag tijdens de inspiratiebijeenkomst ‘Professionele dialoog in de mbo-praktijk’ op 14 oktober 2016 bij de Zilveren Vosch in Utrecht.

Goed onderwijs in het mbo vraagt om een professionele dialoog op de werkvloer. Dit betekent een goede samenwerking in het onderwijsteam onderling en met leidinggevenden. Sinds een jaar loopt het SOM-programma ‘Versnelling professionele dialoog in het mbo’. Dankzij dit programma krijgen onderwijsteams de mogelijkheid om met financiële ondersteuning van SOM een impuls te geven aan hun samenwerking en gezamenlijke professionele ontwikkeling.

Graag nodigt SOM u uit om samen met alle ervaringsdeskundigen en het ministerie van OCW de tussenstand na 1 jaar versnelling professionele dialoog in het mbo te delen. Hoe staat de sector ervoor na 1 jaar? Welke ervaringen heeft u opgedaan, wat zijn de leerpunten, en de successen?

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze ochtend ligt de nadruk op wederzijdse inspiratie en kruisbestuiving over

teamontwikkeling, samenwerking en professionele dialoog. In de verschillende

werkateliers maakt u nader kennis met verschillende projecten en de opbrengsten.

Een aantal teams vertelt over hun grootste leerervaringen van het afgelopen jaar. Naast deze ervaringen biedt een inspirerende spreker een bredere blik op de ontwikkeling van professionele ruimte in onderwijsteams binnen in het mbo en is er een atelier over hoe onderwijsteams zelf (bottom up) keuzes kunnen maken in hoe zij kunnen werken aan hun teamontwikkeling.

Voor wie?

  • vertegenwoordigers van de teams die deelnemen aan het SOM-programma ‘Versnelling professionele dialoog in het mbo’;
  • andere teams die met deze onderwerpen nog aan de slag willen (onderwijsgevenden en teamleiders);
  • HR -professionals en anderen die verantwoordelijk zijn voor teamontwikkeling op mbo-scholen.

Meer informatie en aanmelden

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Meer informatie, vindt u op de website. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via het aanmeldformulier.

<< September 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930