De UNIENFTO is een onafhankelijke vakorganisatie die opkomt voor de rechtspositionele
en onderwijskundige belangen van haar leden.

VCP Young Professionals: de stem van jonge professionals in de polder
13-10-2016 10:26

De leden van de vakbonden worden steeds ouder en jonge werknemers voelen zich niet goed (genoeg) vertegenwoordigd door bestaande vakbonden en keren zich af van het arbeidsvoorwaardelijke overleg of beginnen juist tegen het succesvolle poldermodel aan te schoppen. Immers dat overleg tussen werkgevers en werknemers levert voor jonge werknemers geen vaste baan, scholingsmogelijkheden of passende verlofregelingen op. Dit zijn kreten die vaak in de media te horen zijn, maar ook de jongeren zelf geven aan weinig inspraak te hebben. De Vakcentrale voor Professionals (VCP) spreekt vaak jongeren die een mening hebben over de landelijke sociaal-economische onderwerpen, maar zij voelen zich vaak niet vertegenwoordigd. Om die reden is binnen de VCP een groep jonge werknemers opgestaan en heeft de VCP Young Professionals opgericht met als doel hen een stem in de polder te geven.

VCP Young Professionals is een vereniging die de belangen van Young Professionals behartigt. Deze professionals zijn over het algemeen jonge werknemers met relatief korte werkervaring en een middelbare of hogere opleiding uit vele verschillende sectoren en branches. Zij willen graag een stem hebben in de polder en doen dit o.a. via het SER Jongerenplatform en het Pensioenlab. Verder laten zij zich horen, in samenwerking met andere jongerenbonden, door bijv. een jongerenakkoord. Op deze manieren kunnen zij hun mening geven over onderwerpen zoals robotisering, verlofregelingen, contracten maar ook pensioenen.

Als nieuwe woordvoerder van de VCP Young Professionals vindt Isabel Lieverse, jurist bij PGGM, het van belang om jongeren meer te betrekken bij verschillende onderwerpen. Jongeren worden niet vaak benaderd bij een onderwerp zoals pensioenen. Pensioenfondsen (ondernemings- en bedrijfstakpensioenfondsen) moeten daarom hun besturen en verantwoordigingsorganen meer open stellen voor jonge werknemers. Zonder echte invloed ook geen echte betrokkenheid. Isabel haar doel is om dit onder andere via de Pensioenkweekvijver en het Pensioenlab het bewustzijn van pensioenen onder jongeren te vergroten. Nu het Pensioenlab weer van start gaat, kunnen jonge leden van de FvOv-onderwijsvakorganisaties ook direct meedenken en adviseren over pensioenkwesties.

Jonge leden van de FvOv zijn van harte welkom om mee te praten over landelijke sociaal-economische onderwerpen, zoals over pensioenen bij het Pensioenlab. Dit kan via de VCP Young Professionals. Als lid van de FvOv zijn hier geen kosten aan verbonden.

Heb je interesse om mee te praten of mee te denken dan kan je dat laten weten aan Elwin Wolters.

Meer informatie over en aanmelden voor de VCP Young Professionals is hier te vinden.

 

<< October 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31