De UNIENFTO is een onafhankelijke vakorganisatie die opkomt voor de rechtspositionele
en onderwijskundige belangen van haar leden.

Arbeidsmarktplatforms
24-12-2016 9:48

De arbeidsmarktplatforms werken voor en samen met werkgevers en werknemers in het onderwijs. Zij worden bestuurd door de sociale partners (werkgevers en werknemers) in het onderwijs waaronder de UNIENFTO / FvOv.

Samen met scholen zetten de arbeidsmarktplatforms zich in om vraagstukken op te lossen op het gebied van:

• arbeidsmarkt;

• mobiliteit;

• professionalisering;

• veilig, gezond en vitaal werken.

Zij ondersteunen schoolbesturen, directies, P&O-ers, mr-en, arbocoördinatoren, maar ook docenten, oop’ers en sociale partners.

Arbeidsmarktplatform PO, Voion, Som en Zestor ontsluiten kennis, doen onderzoek, ontwikkelen nieuwe instrumenten en adviseren en begeleiden scholen in (pilot)projecten. Ook initieren en faciliteren ze netwerken op verschillende niveaus, publiceren ze good practices en bieden ze trainingen aan.

 

ARBO-catalogussen

Voortgezet onderwijs      Middelbaar beroepsonderwijs      Hoger beroepsonderwijs

Recente berichten

Onderwijsatlas toont recente en toekomstige arbeidsmarktontwikkelingen

Dalende leerlingenaantallen, vergrijzing, tekortvakken, onbevoegd gegeven lessen, rendement van lerarenopleidingen, werktevredenheid. Thema’s die de aandacht vragen in het voortgezet onderwijs. De Onderwijsatlas voortgezet onderwijs laat aan de hand van grafieken en kengetallen een samenhangend beeld van recente en toekomstige ontwikkelingen rond deze thema’s zien. … Lees meer

Arbeidsmarkt primair onderwijs in beeld

Bijna tachtig procent van de onderwijsondersteuners, leerkrachten en schoolleiders in het primair onderwijs is tevreden tot heel tevreden met hun baan. Zij zijn het meest te spreken over de inhoud van het werk, de samenwerking met collega’s en de mate van zelfstandigheid. … Lees meer

Vernieuwde website voor iedereen die leraar wil worden

Iedereen die leraar wil worden in het voortgezet onderwijs vindt op www.wordleraarinhetvo.nl informatie over het leraarschap en de weg daar naartoe. De website is onlangs vernieuwd en is nu ook gebruiksvriendelijk voor bezoek via smartphone en tablet.

Wordleraarinhetvo.nl geeft op basis van iemands achtergrond, … Lees meer

<< December 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031