Leden UNIENFTO lopen in meerderheid niet warm voor staking op 15 maart

content-img-one

Leden UNIENFTO lopen in meerderheid niet warm voor staking op 15 maart 30-01-2019 9:00
De FNV-bonden, AOb en FNV Overheid, hebben voor vrijdag 15 maart, als slot van een actieweek, een onderwijsbrede staking afgekondigd. CNV Onderwijs doet daar niet aan mee.

Als bestuur van de UNIENFTO hebben we besloten de mening van de leden de doorslag te laten geven. Van de leden die gereageerd hebben op onze vraag “Staken of niet?” gaf de meerderheid aan niet stakingsbereid te zijn.

Argumenten daarvoor waren onder meer:

-we hebben in mbo en hbo in 2018 net nieuwe cao’s afgesloten met aandacht voor salaris en werkdruk; laat dat eerst maar eens uitkristalliseren op de instellingen;

-er worden nog gesprekken gevoerd in de sectoren; laten we de uitkomsten daarvan eerst eens afwachten; staken moet je als ultiem middel inzetten als de onderhandelingen muurvast zitten;

-de zichtbaarheid van mbo en hbo tussen het geweld en de massaliteit van met name het po zal gering zijn waarschijnlijk.

Bij degenen die wel voor de staking waren, was over het algemeen de hoge werkdruk bepalend voor hun ja-stem.

Het bestuur van de UNIENFTO steunt de doelstellingen van de actieweek uiteraard wel maar respecteert de mening van de meerderheid van de leden en zal dus geen oproep uit laten gaan tot staken op 15 maart a.s.

Bestuur UNIENFTO