Nationaal onderwijsdebat op 6 februari, initiatief van de Stichting van het Onderwijs

content-img-one

Nationaal onderwijsdebat op 6 februari, initiatief van de Stichting van het Onderwijs 10-01-2017 10:26

U bent van harte welkom op het Nationaal Onderwijsdebat van de Stichting van het Onderwijs waar o.a. Paul van Meenen (D66), Diederik Olders (SP), Michel Rog (CDA), Karin Straus (VVD), Loes Ypma (PvdA) en Rik Grashoff (GroenLinks) met elkaar en met u in debat gaan over de meest actuele onderwijsthema’s onder leiding van Clairy Polak. Daarnaast spreekt Cees Oudshoorn, algemeen directeur VNO-NCW, in een column over het belang van investeren in onderwijs.

Locatie en ontvangst

Maandag 6 februari 2017 van 18.30 tot 20.30 uur in Nieuwspoort Den Haag.

Vanaf 17.45 uur staat een broodmaaltijd klaar en na afloop is er een borrel.

Deelname is gratis, het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u snel aan!!

Stichting van het Onderwijs: voor toegankelijk en flexibel onderwijs

Als platform van alle werkgevers- en werknemersorganisaties in het onderwijs organiseert de Stichting van het Onderwijs dit debat om, net als in de verkiezingstijd vier jaar geleden, onderwijs hoog op de politieke agenda te houden.

In aanloop naar de verkiezingen doet de Stichting een oproep aan de politiek tot een aantal sectoroverstijgende maatregelen en investeringen. Om samen de brede opdracht van het onderwijs elke dag te kunnen realiseren, staan we voor toegankelijk en flexibel onderwijs dat gelijke kansen biedt. Onderwijs waarbij we de talenten van èlke leerling en student optimaal ontwikkelen, ongeacht afkomst of opleidingsniveau van ouders. Dat vraagt om keuzes. Hoe kijken politici aan tegen bijvoorbeeld een ontwikkelrecht voor alle kinderen vanaf 2 jaar, de scholing van kwetsbare groepen en werknemers en de wijze van verantwoording van onderwijsinstellingen? Hoe bewaken we de hoge kwaliteit van ons onderwijs, welke ruimte krijgen de onderwijsprofessionals en moet er meer geïnvesteerd worden in onderwijs of juist niet?

Daarover gaan we met de onderwijswoordvoerders, de voorzitters van de sociale partners in het onderwijs en met u in debat.

Van primair tot academisch onderwijs

Het debat is voor iedere betrokkene bij het primair onderwijs tot en met het academisch onderwijs, van docent tot bestuurder tot leerling of student.