Pensioenactie: dit staat te gebeuren op 18 maart a.s.

VCP-logo-x2

Pensioenactie: dit staat te gebeuren op 18 maart a.s. 14-03-2019 13:50
De VCP, de Vakcentrale voor Professionals waartoe ook de UNIENFTO behoort, doet op maandag 18 maart a.s. mee aan de landelijke manifestatie voor een goed pensioen. Samen met de andere vakcentrales en onder andere de veiligheidssectoren is de VCP maandag aanwezig op het Malieveld in Den Haag. Onze boodschap aan het kabinet: kom aan onze eisen tegemoet, anders heeft praten geen zin. Werknemers willen nu en in de toekomst een goed koopkrachtig pensioen. Onze oproep is: 'Laat je horen!', in Den Haag , daar buiten of op sociale media! Voor een goed pensioen moet je nú wat doen.

VCP: zonder goede basis stort uw pensioen ineen
De VCP staat op 18 maart met een eigen stand op het Malieveld. "We zullen op een ludieke manier uitleggen dat zonder compensatie veel Nederlanders bij overgang naar een nieuw pensioenstelsel met een pensioengat te maken krijgen, van soms wel 10 procent. Dat laten we niet gebeuren. Wij gaan voor een goed pensioenstelsel dat de deelnemers zekerheid biedt", zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Middagvullend programma
De landelijke actie op het Malieveld duurt van 12 tot 15 uur. De veiligheidssectoren met onder meer ACP, VMHP en KVMO houden een nationale pensioencursus, met diverse sprekers en workshops. Vanuit de werkgroep Pensioenen van de VCP zullen Jacqueline van Langeraad (UNIENFTOen CMHF) en Ruud Stegers (VNV) een workshop verzorgen. Naast de politie- en defensiebonden komen in elk geval de CMHF en HZC naar de actie in Den Haag. Daarna begint om 15.00 uur een mars die door de Haagse binnenstad zal gaan en ongeveer anderhalf uur zal duren. Parallel aan de landelijke manifestatie zijn er tal van regionale en lokale acties.

Laat je horen!
Wie niet naar Den Haag kan komen, roepen wij op om elders of op social media het VCP-geluid te laten horen. Laat je horen op twitter (@VCProfessionals, #goedpensioen) en deel onze eisen voor een goed pensioenstelsel. Voor eventueel actiemateriaal kunt u contact opnemen met de VCP via s.stam@vcp.nl