Themabijeenkomst Leren en Opleiden

content-img-one

Themabijeenkomst Leren en Opleiden 07-03-2017 10:20

Op woensdag 12 april 2017 van 13.00 tot 17.00 uur organiseert het Programma Zelfregulering Gezond en Veilig Werken van het ministerie van SZW een themabijeenkomst Leren en Opleiden. De bijeenkomst vindt plaats bij het ministerie van SZW, Parnassusplein 5 in Den Haag.

Schrijf je nu in!

Gezond en veilig werken begint al in de opleiding. Bedrijven en onderwijsinstellingen werken op veel plaatsen al samen om de aansluiting van opleiding naar werkvloer goed te laten verlopen. Uit recent onderzoek in opdracht van het ministerie van SZW blijkt dat mbo-studenten en (leer-)bedrijven vinden dat het aanleren van gezond en veilig werken in de beroepsopleiding beter kan. Dat ervaren ze vooral als ze stage gaan lopen of een leerwerkplek starten. Studenten geven bijvoorbeeld aan dat zij (ook) zouden willen leren hoe het gesprek aan te gaan met leidinggevende en collega's over gezond en veilig werken.

Tijdens deze interactieve bijeenkomst gaan branches, bedrijven en mbo-instellingen met elkaar in gesprek over het verbeteren van de aansluiting tussen beroepsopleidingen en de werkvloer als het gaat om gezond en veilig werken. Wat is er nodig om dit te versterken? Welke successen en uitdagingen ervaren branches, bedrijven en onderwijsinstellingen hierbij? En hoe draag jij hieraan bij vanuit jouw rol als branche, bedrijf of onderwijsinstelling? We verkennen met elkaar welke vaardigheden en competenties er nu en in de toekomst nodig zijn en hoe je het aanleren van gezond en veilig werken bij alle partijen op de agenda krijgt en houdt.

Je maakt tevens kennis met enkele inspirerende praktijkvoorbeelden van samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en ketenpartijen, zoals het initiatief RDM Training Plant van Deltalinqs.In samenwerking met het onderwijs en het bedrijfsleven wordt in het hart van de Rotterdamse haven een levensechte trainingsfaciliteit gebouwd voor mbo- en hbo-studenten en bestaand personeel in de petrochemische en procesindustrie.

Reserveer je de middag van 12 april in je agenda?
Meld je hier aan voor de bijeenkomst. Stuur de uitnodiging gerust door aan andere geĆÆnteresseerden.

We hopen je op 12 april vanaf 13.00 uur te mogen begroeten bij het ministerie van SZW, Parnassusplein 5, in Den Haag.

Graag tot dan!
Rob Triemstra, plv. directeur Gezond en Veilig Werken

Meer informatie over het Programma Zelfregulering Gezond en Veilig Werken: www.gezondenveiligwerkt.nl
Voortbouwend op bestaande kennis en ervaring is het ministerie van SZW het Programma Zelfregulering Gezond en Veilig Werken gestart. Doel is een beweging te creƫren zodat werkgevers en werknemers zelf initiatief nemen om gezond en veilig werken blijvend te verbeteren.