Uitnodiging: in gesprek over werkdruk in het hbo

content-img-one

Uitnodiging: in gesprek over werkdruk in het hbo 18-01-2019 9:03

UITNODIGING: IN GESPREK OVER WERKDRUK

In de cao-hbo 2018-2020 is afgesproken dat alle hogescholen binnen één jaar beleid moeten formuleren op het gebied van werkdruk, in overleg met de medezeggenschap. Wat is er nodig om effectief beleid te maken, implementeren en evalueren? Hoe verhouden praktijk en beleid zich tot elkaar? En welke rol pak je als MR hierin? Tijdens deze bijeenkomst delen verschillende sprekers hun inzichten en kun je kennis en ervaringen uitwisselen met collega MR-leden van andere hogescholen.

Datum: Dinsdag 29 januari 2019
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Driestar hogeschool Gouda

Programma
We starten de bijeenkomst met een uitleg over de achtergrond van de afspraak in de cao-hbo, door David Bruning bestuurder CNV en bestuurslid Zestor. Maartje Bakhuys Roozeboom, mede-ontwikkelaar van de Werkdruk Wegwijzer van TNO, gaat in haar lezing in op feiten en fabels over werkdruk, oorzaken van werkdruk in het onderwijs en hoe je er grip op krijgt met de Werkdruk Wegwijzer. Twee hogescholen komen vertellen over de praktijk op de werkvloer. En, er is voldoende ruimte voor discussie en het stellen van vragen. Onze dagvoorzitter is Colette Aalbers van Aeres Hogeschool.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is specifiek bedoeld voor MR-leden en OR-leden van hogescholen en vakbondsbestuurders.
De bijeenkomst is de eerste in een reeks van drie bijeenkomsten in de eerste maanden van 2019. De andere twee zullen gaan over de rol van de MR bij de begroting en de flexibele schil van hogescholen.

Schrijf je nú in!

Inschrijven kan via de Zestor website. Aanmelden kan tot en met 23 januari.

Kosten
Zestor biedt de bijeenkomst kosteloos aan.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jony van der Woude.

Zestor is opgericht door de sociale partners in het hbo